My current vanity table

This is my current vanity table which I really love!








I already blog about my vanity table here: MY DREAM CAME TRUE VANITY FROM IKEA

Tak banyak beza pun, cuma I tambah shelf baru to store all my skincare products! Before this, I just beli bekas biasa je, letak semua atas meja but I rasa bersepah sangat.

This is the view, before. Bersepah sangat. The white box is also from IKEA. VARIERA Box, RM24.90.

Lepastu, I suka tengok #shelfies dekat pinterest and instagram. But they put their skincare dekat shelf dalam toilet. I want a shelf dekat meja. Senang nak guna.

Then I jumpa dekat IKEA. Nama dia PAHL, RM99. Tapi masuk wishlist dulu.




And since I asyik beli skincare je, my husband terus suggest, "Daripada Sayang beli skincare banyak banyak, baik beli shelf dulu?"

So yes, better beli shelf dulu, kemas dulu yang mana ada.


Soooo, this is my shelf! Hashtag #shelfies hahaha finallyyyy

I gigih pasang sendiri sebab taknak susahkan my husband and nak cepat. Lepastu banyak senget and my husband last last kena betulkan hahaha tu la excited lagi.

Shelf tu ada tiga level so boleh pilih la nak tinggi mana. I buat yang tengah jadi tinggi sikit to fit my products sebab kalau tak, sempit and tak muat.


 The magnetic board is also from IKEA. SKURAR Magnetic Board, RM39.90. I put gambar scan Maysaa masa pregnant, our pictures and yes, our graduation picture (yang viral dekat ohbulan dulu dulu tu hahaha)

 Ni how I store my makeups. Dulu rasa makeups macam banyak je, sekarang tengok, rasa sikit je la pulak. 

The organizer, you guys can read it here: HOW I ORGANIZE MY MAKEUPS

Got them from www.avantboxonline.com

Enjoy 10% off when you use the code "IMAN" at Avantbox website!





This is the whole view. Tak besar sangat pun shelf tu. Just nice to put all of my stuffs.

Makesure takde direct sunlight kena segala skincare ni sebab takut nanti product cepat rosak.

Sekarang ni, dah tenang hati dan jiwa. Tapi tak tahu la berapa lama nak tenang macam ni.

P/S: This is not a sponsored post tau although best jugak kalau IKEA boleh sponsor hahaha semua ni beli pakai duit sendiri...

That's all. Thanks for reading!

3 comments

  1. Kak Iman, memang tak letak cermin besar dekat vanity table ke? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cermin kena drill. Ni bukan rumah sendiri so malas nak drill beriya, nanti susah nak pindah haha

      Delete
  2. I love your table, it looks so kemas! But trust me, lagi kemas meja, lagi banyak la barang yang kita nak beli nanti sebab rasa kosong. haha

    ReplyDelete