Shurah Pencerah - Clear white & shiny glow



Rangkaian Produk Shurah Pencerah
1. Shurah Pencerah - Pencuci muka
2. Shurah Pencerah - Penyegar ( Toner )
3. Shurah Pencerah - Pelembap ( Moisturiser )
4. Shurah Pencerah Krim Siang (SPF 30)



Disclaimer: This product was given to me for review purpose, however, I am not paid to write this review. And, every skin is different. What works for me, might not work for you. This is just my personal experience


Shurah Pencerah ni sebenarnya pek baru daripada Shurah Malaysia. Lagi cantik and menarik sebab obviously, it's pink. So dia lebih feminin and macam lagi rasa nak try! Shurah Pencerah ni khas kalau nak kulit muka lagi cerah & putih. Plus, it's veryyyy affordable!

(Tips: I also use the moisturizer dekat other parts of my body sebab nak cerah? Haha)

Clear white - membantu mengurangkan pembentukan melanin kulit untuk pencerahan berpanjangan. Shiny Glow - Menyerlahkan keserian wajah dan menyamakan tona kulit wajah

Yang penting, harga mampu milik, produk buatan Malaysia dan diyakini HALAL.

Shurah Pencerah punya range ni sebenarnya dia buat yang baru punya, ada bahan aktif Clear White dan Shiny Glow. Function dia  untuk memutihkan kulit & moisturize kan kulit agar so that kulit akan lagi lembab dan berseri, glowing gitu.

What is Clear White and Shiny Glow?
Clear White : Mampu mengurangkan penghasilan melanin selama 24 jam dan memutihkan kulit dalam masa 7 hari sahaja.
Shiny Glow : Diperbuat daripada bahan semulajadi ekstrak akar kunyit yang memberikan efek cerah pada kulit, mencerahkan dan mempunyai efek Anti-tyrosinase.







#1 Shurah Pencerah Pembersih Muka (50ml RM7.31, 100ml RM12.61)

What it claims?
Dirumus untuk membersihkan kotoran dan minyak muka yang berlebihan tanpa mengurangkan lembapan semulajadi kulit. Kulit akan menjadi lebih bersih, lembut dan cerah berseri.

How to use?
Picitkan sedikit pembersih muka pada tapak tangan.
Campurkan dengan air dan gosok hingga berbuih
Urut lembut pada wajah sehingga semua kotoran hilang.
Bilas dengan air bersih.

Packaging? - Pink squeezable plastic tube

Colour/consistency/Texture? - Colourless

Scent: Sweet floral smell





#2 Shurah Pencerah Penyegar (120ml) (Harga RM10.49)

What it claims?
Dirumus untuk membersihkan kotoran dan minyak muka yang berlebihan tanpamengurangkan lembapan semulajadi kulit. Kulit akan menjadi lebih bersih, lembut dancerah berseri. 

How to use?
Titiskan penyegar pada kapas kering dan sapukan pada seluruh wajah dan leher untuk membersihkan lebihan kotoran. Wajah anda akan rasa lebih lembap dan segar.

Packaging? - White plastic bottle

Colour/consistency/Texture? - Colourless, watery consistency

Scent: - Very distinct floral, sweet smell. Macam perfume pun ada jugak because the scent tu kuat sangat



#3 Shurah Pencerah Pelembap (120ml) (Harga RM11.55)

What it claims?
Dirumuskan dengan tekstur yang ringan dan tanpa berminyak, pelembap muka ini dapat mengembalikan kelembapan disamping mencerahkan kulit anda. Juga mengandungi Pelindung UV untuk melindungi kulit anda daripada sinaran UV yang membahayakan. Kulit akan menjadi lebih lembap, gebu dan cerah berseri.

How to use?
Sapukan pelembap pada muka yang telah disegarkan dengan Shurah Pencerah Penyegar. Urut perlahan pada seluruh wajah dan juga leher.



Instant cerah lepas pakai pelembap ni.

Packaging? - Pink plastic bottle

Colour/consistency/Texture? - White creamy texture

Scent: Sweet floral scent




#3 Shurah Pencerah Krim Siang (40ml) (RM16.85)

What it claims?
Shurah Pencerah Krim Siang (40g)Krim muka yang tidak melekit ini dapat mencerah dan melembapkan kulit anda supayalebih cerah sekata dan berseri. Dengan rumusan SPF30, ia dapat melindungi kulit andadaripada sinaran UV yang merbahayakan.

How to use?
Sapukan krim pada wajah dan leher. Boleh digunakan pada waktu siang untukmemelihara dan melindungi kulit anda daripada sinaran UV yang membahayakan.Gunakan selepas Shurah Pencerah Serum.


Packaging? - White plastic jar

Colour/consistency/Texture? - White creamy texture, quite thick

Scent: Sweet floral scent


Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shurah dan rangkaian Shurah Pencerah, anda boleh layari:

Facebook Shurah Malaysia :www.facebook.com/ShurahMalaysia
Instagram : www.instagram.com/shurahmalaysia dan follow hashtag #shurahmy #shurahpencerah
Untuk pembelian di dalam talian: www.jetaine.com/shop

Thanks for reading!

2 comments

  1. first time hearing this brand. the price is so affordable

    ReplyDelete
  2. The packaging of the product is love! So girly.

    ReplyDelete