Maysaa's first Aidilfitri at Terengganu

Tahun ni turn raya Terengganu and it's Maysaa's first Aidilfitri!

A post shared by Iman Abdul Rahim 🌸 (@imanabdulrahim) on




Kitorang pergi Terengganu dua hari sebelum raya!

Normally I riba je Maysaa kalau dalam kereta tapi sebab nak jalan jauh, we put her in her car seat.

Surprisingly, tak ada drama sangat pun. Muka masam sikit lah macam marah, lepastu dia termenung, cakap sorang sorang, lepastu tidur sampai Terengganu.


Dah empat jam lebih dia tidur, I kejut lah bagi susu sebab kemain pulak tidur lena dalam carseat, sedap kot kereta pun moving je.


A post shared by Iman Abdul Rahim 🌸 (@imanabdulrahim) on

First day raya, kitorang pakai baju putih sebab nak sama dengan Maysaa. Dress Maysaa ni Tok Maysaa yang belikan. Jadi kitorang matchingkan lah.


A post shared by Iman Abdul Rahim 🌸 (@imanabdulrahim) on
Semua baby pakai white. Tapi Nuhaa tak ada sebab dia taknak duduk diam ambil gambar haha



The whole family ada! Biasanya balik Terengganu, kitorang duduk rumah Tok Marwan dekat Batu Buruk. Best sebab dekat dengan Pantai Batu Buruk. Jalan kaki je, pantai tu belakang rumah :P

Ni pantai belakang dekat belakang rumah, seronok jalan kaki je pergi dengan cousins Marwan. Semua ni kira pangkat pakcik makcik Maysaa.





Malam pulak, kitorang ingat nak pergi A&W dekat Pantai Batu Buruk tu tapi ya tuhan ramai sangat orang, tak sanggup nak tunggu! Jadi kitorang pergi makan dekat Cottage Chicken. Cottage Chicken ni first cawangan dia dekat Kuala Terengganu. Quite sedap.

Maysaa tak ikut sebab dia penat beraya, jadi tinggal dia dekat rumah, bibik jaga. Nasib baik ada bibik dekat kampung :P


A post shared by Iman Abdul Rahim 🌸 (@imanabdulrahim) on

Raya kedua, tema hijau pulak, sebab nak sama dengan Maysaa. Baju Maysaa ni Nenek pulak belanja. Semua baju raya Maysaa, sponsored haha senang hidup mummy daddy

Ni dekat rumah Paksu Maksu Marwan, seronok sebab ramai budak budak. Ramai yang boleh tolong jagakan Maysaa haha.



A post shared by Iman Abdul Rahim 🌸 (@imanabdulrahim) on
Third raya, kitorang tema biru pulak!


Petang bawa Maysaa pergi pantai lagi, menghirup udara segar. Nak cari warung nak makan seafood tapi still tutup sebab orang pergi beraya kot. So tak dapat makan best best. Makan satay ikan je tapi mahal ok, RM1 dapat 3 cucuk. Mahal sangat!


A post shared by Iman Abdul Rahim 🌸 (@imanabdulrahim) on
Fourth day of raya, purple pulak! Still beraya ok. Sebab tahun lepas, raya ketiga kitorang dah kerja, so tahun ni kitorang decide untuk raya lama sikit. 


Malam ke-empat raya barulah A&W kosong sikit tapi still ramai orang beratur, but bearable. Maysaa tinggal dengan Maklang dia kat rumah walaupun I paranoid sikit. Nasib baik Maysaa okay je.

From instastory. Tapi tak tinggal lama pun. 1-2 jam je.

Raya kelima, Maysaa balik rumah. Habis dah raya Maysaa. Kita sambung raya dekat rumah pulak okay.

Nanti I buat list barang barang yang kena bawak + tips untuk raya dengan baby!

Thanks for reading.

15 comments

  1. perfect couple n adorable daughter u have there. realise ur king took photo with his head turning to left or right. segan camera ke or style?

    racheal

    ReplyDelete
  2. Lovely celebration of aidilfitri for u.. Nice place in terengganu..

    ReplyDelete
  3. Kenapakah Maysaa nie comel sungguh? Kalau dekat dah ku geget2 pipi tu

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya to you and your family 😊

    ReplyDelete
  5. Selamat hari raya to you and family..alahai comelnya Maysaa...kalau dapat kat akak ni kan...abis la...memang kena gomol

    ReplyDelete
  6. Maysaa... Comelnya awak. Badan ketak-ketak. Best kalau dapat gomol ni ☺

    ReplyDelete
  7. Tahun nie raya agak kelam kabut sikit, dengan adik ipar nak bertunangnya, adik sendiri nak kahwin, sepupu sepapat nak kahwin juga...

    So agak terkejar sana sini untuk uruskan majlis dorang...

    Sedar-sedar dah masuk minggu ke-3 raya... Bergambar pun ala kadar je.

    ReplyDelete
  8. Comelnya baby awak. slmt hari raya aidilfitri :)

    yanmie
    http://www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  9. Alahai comelnya Maysaa!! wahh untung ya baju Maysaa semua sponsor. keke... Selamat Hari Raya!

    ReplyDelete
  10. Alahai comelnya Maysaa!! wahh untung ya baju Maysaa semua sponsor. keke... Selamat Hari Raya!

    ReplyDelete
  11. Comeynya Maysaa. Bambam
    Selamat hari raya iman dan family
    Meriah sakan beraya di ganu dih

    ReplyDelete
  12. Beautiful couple! And the baby is so cuteee!!! <3 Happy family, indeed. :)

    ReplyDelete
  13. Ya Allah, cute nye baby. Mommy dan dady dia pun boleh tahan rupanya. Patutu baby comel sangat. Sweet la korang ni

    ReplyDelete
  14. Your baby is so cute, have a blessed Hari Raya Aidilfitri.

    ReplyDelete