My 3rd trimester essentials



1. Dreamgenii pregnancy pillow

I've blogged about it here (Dreamgenii Pregnancy Pillow)

Basically, yang ni memang paling penting lah!

2. Skechers Go Walk 2

My criteria for the new shoes: Easy to put on (malas nak tunduk tunduk, nak sarung je please), supportive and tak sakit kaki (cushion lebih sikit), AND COMFORTABLE.

But you know what, the struggle nak cari kasut yang selesa, affordable and design cantik ni susah sangat. Biasanya kalau kasut selesa, design mesti OUT.

So during my third trimester, masuk Crocs, design tak minat. Lepastu try masuk Skechers.


Of course my options are only pink. Tapi design tak kena dengan jiwa.


Yang ni macam okay.


Finally, I bought Skechers Go Walk 2. As long as it's pink :p


The descriptions.

Personally for me, I LOVE THIS SHOES during my pregnancy. Comfortable, tak sakit kaki langsung bila jalan lama lama, tak melecet. I can walk for hours, even jalan jauh jauh, naik LRT, pusing shopping mall, pergi client site, NO PROBLEM. Selesa gilaaaa!

Even pergi kerja pun I pakai je kasut ni because hello, I nak selesa. #PregnancyProblems



Me featuring my kasut :p


I bought it at Skechers The Mines, RM179 tapi ada diskaun so dapat RM120++ je. Totally worth it!

3. Kipas

Taktahu lah kenapa, sebab hormon ke apa tapi bila dekat office selalu rasa panas even air cond dah full blast and semua colleague kata dah sejuk siap tangan pun dah macam beku. But I still feel panas gilaaa so I decided to buy this kipas.



RM6 je dekat Uptown Danau Kota. Settle masalah. Cucuk je dekat laptop lepastu tadah je muka depan kipas tu.

4. Mothercare Stretch Mark Cream


I've been using this since my first trimester tapi third trimester paling penting! Memang sapu this cream twice/day tak pernah miss. Sometimes bawak pergi office and apply in the middle of the day sebab nak prevent gatal. I totally love this sebab bau dia best and tak melekit.

Bought it from Mothercare, RM39. Satu botol boleh tahan dalam 3-4 bulan macam tu depends cara guna.

That's all my essential stuffs!

Disclaimer: Semua beli sendiri pakai duit sendiri, bukan review berbayar!

No comments