SERV - car service anywhere

Normally for me, kalau nak service kereta, biasa kena pergi kedai. Kalau kereta baru, pergi service dekat tempat service biasalah. Kalau kereta yang dah lama, mana mana bengkel pun ok je.


Rupanya I baru tahu, ada service SERV Malaysia ni, just buat booking online and mekanik akan datang rumah, or mana mana la yang korang nak untuk service kereta. Senang gila...




SERV car service



Cara dia senang je. 
1. Pergi dekat website www.serv.my


2. Pilih nak service plan yang mana, click "Book"


3. Isi segala booking details. Nanti dia akan contact.


I buat booking pukul 10 pagi, and dia memang datang tepat. Masa dia on the way, dia siap call lagi, cakap dah on the way. Mekanik dia pun pakai uniform, so percaya la sikit. And boleh tengok dia buat satu satu depan mata. 


Overall, I puas hati dengan servis ni, sebab dia explain satu satu. (Walaupun I pesen tak faham sangat pun...Haha)

Masa operasi dia, pukul 9 pagi sampai 11 malam, and boleh panggil kat mana mana pun takpe, asalkan dalam kawasan Kuala Lumpur, Selangor and Putrajaya. Kalau luar daripada kawasan ni, sila lah berdoa supaya nanti diorang boleh buat untuk kawasan lain pulak.

Rasanya dalam bulan ni, SERV akan lancarkan diorang punya mobile apps, supaya lagi senang nak cari mekanik yang available dekat kawasan korang. So easy!

Sekarang ni semua benda senang, just online je and nanti dia datang. Service kereta pun boleh book online je.

For more infomation:
Website: www.serv.my


P/S: Orang ramai pun boleh jadi SERV partner (mekanik freelancer) kalau ada sijil automatif / pengalaman servis kereta. Just contact je SERV untuk maklumat lanjut.

Thanks for reading!


6 comments

  1. It's great to get car service like this.. Nice...

    ReplyDelete
  2. This is great! Next time I wouldn't have to travel 30 minutes away to my regular work shop. This is so convenient

    ReplyDelete
  3. So convenient. I will keep this in mind.

    ReplyDelete
  4. Now so convenient to service car. Apply online and they will come service

    ReplyDelete
  5. Now it is easy to have your car services done. This is so convenient

    ReplyDelete
  6. eeee geram! Mengapa takde servis in Ipoh? Rasanya I kena tunggu la. Harap-haap tak lama!!

    ReplyDelete