How to redeem your birthday gift from Sephora Malaysia 2017?

My birthday gift from Sephora Malaysia yay!

So, how to redeem your birthday gift from Sephora Malaysia?





First of all, you must have a black/gold card to get this birthday gift.

Okay, how to get a black card?
Kena ada white card from Sephora. Senang je. Pergi Sephora, beli je apa apa, ask for membership / white card. Dulu dulu I noob je tapi nak jugak Sephora White Card ni, just beli lipstick NYX yang RM20 tu pastu buat je White Card. Siap. Then register online and subscribe newsletter. 

How to upgrade to black card?
Spend RM900 dalam masa setahun, terus upgrade jadi black card.

Sucks, I knowwww.

Dulu, tak susah macam ni. Dulu kumpul points sampai 400 points, dapat Black Card. (3 points = RM5) So kiranya kena spend dalam RM670++ tapi bukan dalam masa setahun. Once dah 400 points, terus upgrade. I took more than two years untuk kumpul 400 points and dapatkan Black Card ni. Sekarang, susah gilaaaaa. Tak kosser lah nak spend RM900 dalam masa setahun semata mata untuk Sephora je...
Kira bernasib baik lah dapat status Black Card sebelum Sephora buat rules yang baru ni.





Seriously tak mampu nak jadi Sephora Gold...

Next step, tunggu email on your birthday month


Dapat Tarte Lip & Cheek Set, diskaun RM30 with no minimum order, 2x point and Brow Wax & Shapping session (tapi yang ni I tak redeem lah)

Untuk Black Card, dapat birthday gift yang ni. Starting March 2017 sampai February 2018 (rasanya, yang ni I tak sure). Sebab last year punya hadiah macam hambar gila, dapat eyeshadow Sephora je kot and quality dia, meh. Not exciting so I pun tak redeem sebab macam not worth it.

But this year, besttttt. Sebab dapat from Tarte!


Gold card lagi meriah yang gift dia.

Bila dah dapat email tu, click je "Shop to redeem", pastu beli je lah apa apa sebab dapat RM30 off tu kan.



Nanti dalam shopping bag tu dia ada keluar macam ni.

Total RM60 je he he he


Lepastu dah buat payment, tunggu confirmation and shipping. 

I got my parcel after three days. The parcel is from Singapore.

And tak perlu risau kalau beli eyeshadow pallete. Tak pecah pun. Dia balut cantik cantik ok.





My stuffs <3 The Zoeva pallete tu sebenarnya RM90 tapi I dapat RM60 je sebab dia tolak RM30.

You can also redeem from Sephora Malaysia store, tak perlu beli apa apa. Just tunjuk je email. Tapi kalau baca dekat comment instagram Sephora tu, ramai cakap kena beli something baru dapat, ada yang out of stock, ada yang sales assistant kerek. Redeem online je lah senang!

Hope it helps! And this is not a paid blog post tau. Sephora tak bayar I. Semua beli guna duit sendiri.


Have you redeemed your birthday gift?

5 comments

  1. alamak.. nank membeli dalm rm900 untuk dapatkan black card tu tak mampu la kottt.. huhuhu.. tapi memang geram ttengok baranga2 dari sphora ni.. aishhh

    ReplyDelete
  2. I'm a man and don't need this product . But your article is great , I will show this to my wife . She will love to read your post

    ReplyDelete
  3. Alah kena upgrade Sephora black dulu lah ni?

    ReplyDelete
  4. Sephora hantar barang guna poslaju ke gdex ke apa?

    ReplyDelete
  5. Alaaaa..kena black card ke...cis...cissss

    ReplyDelete