Cosrx Acne Pimple Master Patch Review

I bought this from Hermo because of the offer, and it is a part of the package so yeah. Alang alang tu ambil je lah, mana tahu boleh try.




Product Name: Cosrx Acne Pimple Master Patch 
Size: 24 patches
Price: RM 28.50
Availability: Hermo Malaysia (Click here)

What it claims?
Protects acne from any dirt while absorbing sebum

Dia macam tutup jerawat tu daripada kotoran semua lepastu boleh cepat sikit baik/hilang. Takde la tangan kotor semua pastu pegang jerawat, makin teruk lah nanti.

Kalau nak pakai makeup atas patch ni pun boleh, takdelah jerawat tu makin teruk.



How to use?
Make sure muka dah cuci dengan bersih, pilih patch yang mana sesuai dengan jerawat then tampal je atas jerawat tu. Siap!

How I feel?
I used this sebab tiba tiba naik jerawat dekat tepi dahi, rasa pedih sangat! Pagi tu terus tampal this patch. Surprisingly gam dia memang lekat agak kuat so tak risau tertanggal. Petang bila check, dah surut dah. Esok pagi, tadaaa! Hilang dah. Memang power.


Untuk jerawat yang baru baru, I think benda ni memang best. Kalau jerawat yang dah lama atau parut jerawat, I tak sure. Maybe ambil masa yang lama sikit kot.

Recommended / repurchase?
Yes and yes! Kalau dah habis ni memang nak beli lagi.

*Not a sponsored post, semua beli guna duit sendiri

2 comments

  1. Is that really effective? I heard a lot of good review on cosrx product! Keep wanted to try it out =)

    ReplyDelete
  2. Yes this mask is really good for acne users, my sister tried it and it works.

    ReplyDelete