First time tinggal Maysaa dengan Daddy



I think I'm a paranoid mum. Risau kalau orang lain jaga anak I, risau dia nangis tapi tak ada orang layan / orang biar je dia nangis sorang sorang, risau dia lapar, risau orang tension dia meragam, risau orang tak sabar, risau orang tak sayang dia, eh banyak betul risau. Maybe, those are the reasons why I decided to be a full time housewife. Rasa tenang bila jaga sendiri anak.

Rasa nak kepit je dia celah ketiak sepanjang masa. #Over



Last week, I got an invitation to attend an event. Tak lama pun, dari pukul 3 pm sampai 7 pm. Empat jam je. At first I didn't want to attend sebab fikir siapa nak jaga Maysaa, dia dah lah fully direct breastfeed. Tak sempat nak ajar lagi minum pakai botol (Although she's already 2 months ++ / 11 weeks). Ada lah try dua/tiga kali suap pakai botol, dia tak reti sangat lagi.

But Marwan assured me that everything is going to be okay. Just go, dia jaga Maysaa. Dalam hati I, "Ye ke boleh jaga? Buatnya budak ni mengamuk, macam mana?" #Risau

Maysaa & Daddy <3


Since the event starts at 3pm, masa on the way pergi tu, I make sure Maysaa dah kenyang minum susu. She seems happy and macam nak tertidur tapi tak tidur pun. 

Sampai je dekat tempat tu, I put her in her carseat and kissed her. Oh beratnya hati. "Bye baby Mummy. Pepandai lah duduk berdua je dengan Daddy okay?"Tapi dia happy je. Ewah budak ni.




Masalah betul nak pakai carrier sorang sorang. Bukan Maysaa yang tak boleh hidup tanpa Mummy, tapi Marwan tu yang tak boleh hidup tanpa I hahaha

(Sampai sekarang I tak tahu diorang pergi mana sebenarnya)


After 3 hours later, Marwan came and fetch me. Maysaa is happily in her car seat, senyum senyum macam tak ada masalah. Bahagia je dia. Terus I ambil and feed her walaupun dia macam tak lapar lagi tapi bagi je lah sebab dah tiga jam tak minum susu. (Again, paranoid mum sebab takut anak lapar, sebab tu badan Maysaa bulat hahaha)


"Maysaa okay je lah Mummy, jangan lah risau."


Nasib baik semuanya okay walaupun I tak bekalkan any susu sebab tinggal kejap je and kalau apa apa hal, boleh je terus jumpa, tak pergi jauh pun. 

Lepasni boleh la Maysaa duduk dengan Daddy lagi ye. Boleh bonding dengan Daddy pulak :')



9 comments

  1. Time ni kot ada member nampak husband kak iman dengan anak dekat auntie anne tp kak iman takda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la tu kot, dekat mana tuuuuu? Please bagitahu! Hahaha

      Delete
  2. ya Allah.. comelnyaaa Maysaa... geram tengok pipi tu.. tapi kan iman, TB pun macam tu tau.. TB tak boleh orang lain pegang anak lama2.. TB rasa tak boleh.. tak tau nak terang kenapa.. huhuhu.. kalau boleh nak anak tu ada depan mata je tauu.. kih3..

    ReplyDelete
  3. Sometimes Mother need to take a break too. Glad that your hubby is doing well taking care of your baby.

    ReplyDelete
  4. kenapa comel sangat niiiii....maybe ikut ibu dia lah....hihi..xpela sesakali bio daddy jaga

    ReplyDelete
  5. Tergelak baca part rahsia ni :D hehe girls will create an unique bonding with the fathers :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  6. My fav baby comelnya lahai sejuk mata memandang hihi

    ReplyDelete
  7. Comelnya Maysaa. Behave je ye bila mummy pergi work. Geram je tengok pipi maysaa tu ha.

    ReplyDelete