Estrella KL 10% discount code


Ever heard of Estrella KL? 

Kalau nak cari baju raya yang pastel, lace, and all girlish, boleh try tengok dekat Estrella KL !

H&M Malaysia online shopping review

H&M Malaysia sekarang dah boleh shopping online! 

Hari tu dapat email ada sale. Dah lah ada sale lepastu + free shipping. Memang kena try lah ni.

#MudahTerpengaruh

Leaving the babies with their dads

Sejak Maysaa okay je kena tinggal dengan Daddy (This post: First time tinggal Maysaa dengan Daddy), rasa macam okay boleh lah tinggal lagi haha



So last week, ada invitation event lagi, and boleh bawak plus one so I ajak kakak ipar I (Kaklong) pergi. 

Domino's Pizza Malaysia 200th store in Cyberjaya!

Dalam masa kurang dari setahun, Domino's Pizza dah buka 50 cawangan dekat Malaysia, dan cawangan dekat Cyberjaya ni ialah yang ke 200! And yang ke 14,000 dekat dunia ni. Banyak nya!



Cawangan yang baru dekat Cyberjaya ni, sebab Cyberjaya kan "Global Technology Hub", and Domino's ni lebih kepada technology, sebab?


My top 10 favourite chick flick movies

I love chick flick movies! (Chick flick: Movies about love & romance that targeted female audience) 

Zaman paling best marathon chick flick movies ni lepas SPM dulu dulu, sambung pulak zaman cuti semester memang download stock banyak banyak untuk tengok!


These are my forever fav chick flicks movies and I bet korang semua mesti pernah tengok and enjoyed them too! (Sorry ni semua cerita like 10-15 years ago sebab I dah tua :P)

Newborn necessities on Motherhood.com

I love shopping. And online shopping? The best. I can browse stuffs and add them to cart without being interrupted. Or I can survey stuffs that I want need to buy :p

Bila first time pregnant, the first thing that popped into my mind, "Apa website best untuk shopping barang baby?!" Cause I have no idea at all. Zero. Never surveyed any baby-related things online. (Sekarang dah pandai sikit dah lah hahaha)

One of the best website to survey, cuci mata, and meroyan rasa nak beli je is: MOTHERHOOD.COM.MY



Checklist: Newborn grooming / toiletries stuff

As a first time mom, rasa macam semua benda kena beli. (Tapi nasib baik tak beli). So lepas dah bersalin baru tahu apa yang betul betul keperluan untuk baby baru lahir.




List ni based on my own experiences, nak tambah ke, taknak guna ke, depends.

From Software Engineer to a Fulltime Housewife

Cewah macam gempak je kan tajuk. Takde menda pun sebab kerja baru 9 bulan pastu resign, tak power sangat pun. Lain lah dah kerja bertahun tahun pastu resign nak jadi fulltime housewife kan!

I graduated in June 2016. Presentation Final Year Project hari Jumaat, hari Isnin tu dah start kerja. Start cari kerja masa final year, time tu busy hantar resume sana sini sebab taknak menganggur kononnya.

Masa final sem, dapat call interview lepas tu terus attend and terus dia offer kerja walaupun time tu ada lagi tiga bulan nak habis belajar tapi takpelah accept je lah. Nampak company okay, walaupun orang kata Chinese company ni racist etc etc tapi I nampak macam okay je, terus accept kerja masa tu bulan March 2016.

First day at work.

Skin Food Salmon Brightening Eye Cream Review

I always have this bad dark circles and fine lines under my eyes. I've been searching for a good eye cream to reduce this bad dark circles. So, I bought Skin Food Salmon Brightening Eye Cream from Althea. 

Does it really works for my dark circles? 



Tarte Brighter Days Highlighting Moisturizer Review

A moisturizer and a highlighter combined? Yes please!

I straight away added this item into my bag before I checked out.


The packaging is so so so pretty, I can't resist. One of the reason why I looooove Tarte's products!

Drugstore Eyebrow Pencil Review (Catrice, In2it, Silkygirl, The Face Shop)

 These are the review of my drugstore eyebrow pencils that I've used before:

 From top: Catrice Eyebrow Stylist, Silkygirl Expert Slim Brow, In2it Triangular Eyebrow Liner, The Face Shop Designing Eyebrow Pencil

First time tinggal Maysaa dengan Daddy



I think I'm a paranoid mum. Risau kalau orang lain jaga anak I, risau dia nangis tapi tak ada orang layan / orang biar je dia nangis sorang sorang, risau dia lapar, risau orang tension dia meragam, risau orang tak sabar, risau orang tak sayang dia, eh banyak betul risau. Maybe, those are the reasons why I decided to be a full time housewife. Rasa tenang bila jaga sendiri anak.

Rasa nak kepit je dia celah ketiak sepanjang masa. #Over

NYX Lip Lingerie Review

The first time I saw NYX Lip Lingerie, terus rasa, "I need this!". And I straight away bought two of the shades (One of the hardest decision ever! I wanna buy all shades!), even though it is not available yet in Malaysia. #priorities



Top 5 Boat Noodle's menu that I love!


Who doesn't love Boat Noodle kan?

So this is my list, benda yang memang wajib order setiap kali pergi Boat Noodle!

Bila boleh tahu jantina baby?

Masa mengandung ni, salah satu benda yang paling seronok dan tak sabar, mestilah nak tahu baby girl ke boy sebab nak start shopping!



Jadi, bila boleh scan untuk tahu baby girl ke boy?