Ankle Boots: Inspiration & Tips



Kalau nak pakai kasut gaya boot ni, kena pilih jenis boot yang sesuai. Lagi lagi dekat Malaysia, cuaca sentiasa berubah tanpa mengikut masa. Kejap hari panas, kejap basah sebab hujan, kadang kadang banjir (kalau banjir pakai boot Phua Chu Kang warna kuning je lah). Sebab tu mungkin ramai yang tak suka sangat pakai boot sebab kejap panas sangat, kejap hujan lebat, nanti tak pasal pasal basah boot.



So pilihan boot utama? Try ankle boots, boot yang tak terlalu tinggi dan tak terlalu rendah. Yang just nice je kata orang

Nak beli boots online pun kadang kadang susah jugak, sebab kemain beli cecantik mahal mahal tapi tak reti nak pakai, apa lah gunanya. Beli seronok, lepastu menyesal.

Jangan risau, dalam post ni I bagi beberapa sumber inspirasi tentang bagaimana untuk menggayakan kasut boot. Mana tahu lepas ini korang boleh tukar fikiran nak beli dan pakai kasut jenis boot everyday!

Tips #1


Pilih ankle boot jenis high heels untuk ke tempat kerja. Match kan dengan blazer dan seluar slim fit.

Macam ni:



Kalau berhijab, boleh match dengan seluar lebih selesa dan tidak terlalu ketat. Jangan lupa pakai aksesori yang sesuai supaya nampak lebih presentable untuk ke tempat kerja.

Tips #2


Untuk daily style atau yang masih muda, boleh pilih boot ankle yang tapak rendah atau yang ada permukaaan rata. Boot ankle ni nama lain dia flat ankle boots, normally fashionista global yang minat. Tapak rendah / flats macam ni lebih sesuai dan senang untuk daily style lagi lagi kalau kena banyak jalan.



Tips #3


Warna kasut boot yang senang nak match ni macam warna hitam dan coklat gelap. Kalau pakai warna meriah sangat nanti susah nak matching dengan outfit lain. Warna neutral lagi senang nak bergaya. Kalau korang suka pakai kasut tumit tinggi / high heels tapi taknak rasa tak selesa, pilihlah boot jenis wedges sebab lagi stabil.






As for me, I nak ankle boot macam ni pleaseeee!


Atau pun ni:

Alahai comelnya!


Tapi yang ni pun okay jugak! :p





So, dah ready nak menggayakan boot hari ini?

No comments