[REVIEW] E.L.F Cosmetics


I got these ELF makeups about 4 months ago, tapi sekarang baru sempat nak review! Bought it from my husband's friend, tiba tiba je Marwan offer, "Nak makeup ELF tak? Bagi lah list kalau nak". Eh jangan offer offer, terus I buat list. Satu malam tak tidur sebab nak pilih apa.... #gigih

Blush Palette (Light)
Got four gorgeous shades, but I normally use the first and second one. (Pink barbie gitu and orangey shade which sometimes I use for bronzing)

A little powdery. Best kalau buttery/creamy (lembut macam butter gitu, baru lah senang nak apply dekat pipi, takdelah berdebu debu). One of the reason why I bought this palette is because Kathleen Lights recommended it in this video: here! You can skip to minute 12.54. Overall, I like this blush sebab senang nak apply, matte, pigmented (pakai sikit pun dah nampak, kalau pakai banyak nanti nampak macam clown pulak), affordable and got a huge mirror. Senang bawak travel.



Light pink, light brown peach(orangey), mauve-rosy pink, coral pink

Contouring Blush & Bronzing powder in St Lucia

I love ELF because of the sleek design, all black and most importantly, casing dia tak senang terbuka so tak risau dia terbuka dalam makeup bag, nanti habis bersepah. I bought this because people claim that it is a dupe for NARS Orgasm Blusher and Laguna Bronzer. When I read about this, Im like, okay, KENA BELI.



The blusher which is in peachy pink shade, is a bit shimmering. Kalau kulit melayu ni, macam tak nampak sangat pun blusher dia so I rarely use this blusher. The bronzer is matte cool brown shade, suitable for contouring for beginners! My one and only bronzer for contouring right now haha because sebelum ni pakai brown eyeshadow je for contouring. #serbaguna

Prism Eyeshadow in Sunset

I honestly don't know why I bought this palette. At first I wanted to buy another one tapi dah habis stock, so I settled for this one. The only colour that attracts me is the gold one. All are shimmery, pigmented, almost creamy. I rarely use this palette because of the colours, tak natural for everyday use and taktahu nak pakai pergi mana so..... Memang tak pakai sangat.



But if you love the shimmering and the colours, then buy! The quality is quite good and its gorgeous! Look at the colours!


Brow Kit (dark)
The dark one is the gel, the lighter one is the powder. Used it to make my brows more 'defined' tapi macam takde beza pun bila pakai... Easy to apply, but the brush tu macam tak best sangat.

Matte Lip Colour in Praline
The first time I saw the swatch, I'm like, OKAY NAK. But of course, bila pakai je mesti jadi warna lain dari swatch. Here is me, wearing the lipstick.

Abaikan orang sebelah tu, sebab dia watak yang tak penting dalam review ini.

How the swatch looks like in google:


Apparently its too brown for my skin tone, I was imagining a pinkier tone. Hence, tak best nak pakai selalu. It's pigmented and matte, and I'd love to try out other colours. Maybe next time bila ada peluang.

That's all. Thanks for reading!


[Review & Tips] Coconut Oil

*This is not a sponsored post.


The first time I heard about the benefit of coconut oil is from youtube. And then I did my own research and terus terpengaruh nak try.


Nutro Coco Virgin Coconut Oil. 

I bought this from Mercato, Pavillion for RM18.90. Dekat Jaya Grocer, Cold Storage and even AEON pun ada jugak.



Why I bought this Coconut Oil (and reviews!)

1. To remove my makeups! Normally I'll tuang the coconut oil on the cotton pad and slowly remove my makeups. Sometimes I'll massage the oil on my skin, lepastu hilangkan semua makeups pakai cotton pad. Macam cuci muka. Semua mascara yang waterproof, semua senang nak remove. Quick and effective! Lepas dah hilang semua makeup, baru cuci muka pakai the normal cleanser. So this coconut oil can also be used as oil cleansing. Tak perlu beli banyak banyak produk lain dah.

2. This coconut oil also moisturize the skin, because the normal makeup remover sometimes will irritates or make your skin tight/dry. Hence, my skin becomes softer and moisturized, tak kering. Another plus point!

3. As a lip moisturizer! Pakai dekat bibir so that bibir tak kering sangat!

4. Hair treatment. Apply generous amount dekat rambut, pakai shower cap and wait for one-two hours. Lepastu bilas and basuh rambut. Result: Your hair will become more soft and shiny. And smells nice too! (If you're a fan of coconut scent). Do it once a week is enough.

5. Great for dry skin! But for me, it's a bit oily kalau nak letak dekat kulit. Macam, letak minyak dekat kulit kan, of course berminyak.... Tapi letak sikit sikit okay lah! I'd prefer using a lotion.

6. A a shaving cream. Takde lah sore sangat kulit tu.

7. Prevent stretch marks! Sapu dekat perut and tempat tempat berkaitan during pregnancy.



Other beauty use of Coconut Oil that I haven't tried yet, (TAPI KENA TRY)

1. Breath freshener. Kumur pakai coconut oil, because it can help to clear the germs inside your mouth. This technique is known as 'oil pulling' -- Okay, kumur pakai minyak... Tak pelik ke rasa dia??

2. Undereye cream, because it has anti-aging properties and prevent wrinkles.

3. Itch relief & insect repellent. 

4. Moisturizer. Apply thin layer on your skin and remove the excess oil with a towel.


Andd, the main reason why I love coconut oil, is because it is NATURAL. Tak risau lah chemical pelik pelik nak letak dekat muka, kulit and rambut. And I loooooove the smell <3



Hope this post will help you guys xxx


Of girlfriends and Abby's Bachelorette Party

As a typical 20-something lady, it's common having friends that are getting engaged, getting married, expecting or having babies!

And since one of our friend, Abby, is getting married, we decided to throw a surprise party! Eh takde lah party sangat pun. We book a venue, buy some balloons, flowers, sash and a crown to celebrate the bride to be! The theme was supposed to be pink, but... Sorry lah I lupa ingatan and came with almost all black attire macam berkabung.






What we did:


Aliah prepared a list of questions for us to play, and Abby will tell whether what we answered was correct or not. Soalan first dah kantoi, "When is her birthday" hahaha dasar kawan tak guna betul.

What we ordered:


Zoo Keeper's Meal: Salmon, Chicken Ham, Chicken Sausage, Fried Chicken, Egg, Mushroom, Hash Brown and Salad.




And some waffles which Yaya ordered!



Macam biasa bila jumpa, kena tangkap gambar banyak banyak, and of course update pasal isu semasa diri sendiri, and gossips!


And yesterday, Alhamdulillah, Abby dah sah menjadi isteri orang dengan sekali lafaz.


As the bridemaids, we ordered the same outfit. Walaupun I busy kerja, gigihlah ukur diri sendiri and bagi ukuran. And although I menyampah pakai shawl, takpe demi Abby, I pakai juga.


One selfie with the bride right before Akad Nikah. Happy Married Life Abby & Zurin!


Important tip untuk yang bakal kahwin: Please make sure your future husband still let you go out and socialize with your girl friends, okay? Unless, if you don't want to socialize lah after getting married :P

That's why my mum always remind me, dah kahwin nanti jangan lupa kawan. Always have your own circle of friends who you know you can always count on :)


[Review] Innisfree Super Volcanic Clay Mousse Mask

Hi.

At first I was very sceptical about Korean brand. Diorang memang dah cantik, buat apa pakai produk cantik cantik. But after reading some few reviews, and about Innisfree, I reaaaally wanted to try their products! 





So I bought Innisfree Super Volcanic Clay Mousse Mask. I like their packaging! 




Product info: A mask with Micro Clay Mousse containing Super Volcanic Clusters that is effective at absorbing excessive sebum and fine dust stuck between small pores and wrinkles. (Based on their website) 

Basically untuk bersihkan pores dari sebarang kotoran and ketatkan pores. Supaya kulit muka lagi bersih, cantik flawless!

 One of the reason why I bought this one instead of the normal jar yang famous tu is because it has a pump so it's more hygienic, no need to scoop it from the jar. You just press the pump je.


The texture is sooo creamy and best letak dekat muka. Just make sure you don't press it too much, membazir namanya.


My review:

My skin is a bit dry, so when I use this mask, it will reaaaaally tighten my skin and pedih sangat, so I stopped using it. Definitely a no no for me, very drying! 

But that's okay. Nasib baik ada orang lain yang boleh guna.




For example, this guy.


These guys pun boleh jugak. (Kesian adik adik kena tadah je muka)


At last, bagi diorang je pakai. I tried to religiously force my husband to use this mask, at least once a week but of course kena pakai kan.



How to use it?

Sapu dekat muka, avoid kawasan mata and bibir. Rinse it with lukewarm water after 15-20 minutes.

Pros:
  • Remove impurities, blackheads etc etc. Dia tarik semua kotoran lagi lagi dekat area hidung.
  • Brighten up the skin. Kalau pakai ni malam, esok pagi nya mesti nampak lagi cerah and bersih sikit muka daripada biasa.
  • Not messy, easy to apply!
  • Your face will feel clean and smooth
  • Suitable for oily skin
  • Tighten the pores
Cons:
  • Not suitable for dry skin (or just me)
  • Dehydrating! Need to use moisturizer lepas guna this mask. Unless you have a very oily skin.

Price: RM70
Weight: 100 ml

Where to get: Innisfree stores, available in Sunway Pyramid, Pavilion, Paradigm Mall, and KLCC!

Too bad, I can't enjoy this product but at least orang lain boleh guna! This product has so many great reviews. I'd highly recommend you this product if it suits your skin. Hope you can benefit this post.


*Bought with my own money. Not a sponsored post.


[Review & Comparison] Garnier, Maybelline & Sephora Micellar Water

Basically, micellar water is a makeup remover that removes your makeup and cleanse your face. Just tuang je atas cotton pad and wipe your face with it. For eyes, you can soak your eyes for about 15 seconds before wiping your eye makeup away. It is gentle, so you don't even have to rinse your face. Kalau malas, sebelum tidur, boleh cuci je makeup pakai micellar water and cotton pad lepastu terus tidur. Tak payah nak cuci muka dah. (But I'll always wash my face lepas tu, sebab nak lagi yakin)


Sephora Triple Action Cleanser Water, Maybelline Micellar Water and Garnier Micellar Cleansing Water


Sephora Triple Action Cleansing Water

Product info: Capture impurities and remove makeup from face and eyes. Contains soothing calendula extract for absolute comfort. Ultra light, leaves the skin soft and refreshed.

Price: RM49 for 200ml. (RM0.25/1ml)

Where to find: Any Sephora Outlet.


Maybelline Micellar Water. Clean Express Miracle Water.

Product info: Removes light makeup, trapped dust and dirt. Hydrates. Freshens like a toner. No need to rinse. No alcohol, fragrance and oil.

Price: RM19.90 for 120ml (RM0.17/ml)

Where to find: Any Watson, Guardian, Maybelline counter.



Garnier Micellar Cleansing Water.

Product info: Purifies and remove makeup in 1 gesture. Captures and lifts away residue from fac, eyes and lips like a magnet. Non-sticky, non-oily and without perfume, suitable for all skin including sensitive skin.

Price: RM9.90 for 125ml (RM0.08/ml)

Where to find: Any Watsons or Guardian outlet.



RESULT:


Before applying the micellar waters.


After applying Sephora Triple Action Cleansing Water. (Focus on the left) Can easily remove eyeshadow, eyeliner and blusher.

After applying Maybelline Micellar Water (Focus in the middle) Can easily remove eyeshadow, eyeliner and blusher. Hardly removes the Colourpop liquid lipstick. Tapi Colourpop memang susah nak remove pun.

After applying Garnier Micellar Cleansing Water. (Focus on the right) Can easily remove eyeshadow, eyeliner and blusher and slightly lipsticks.


MY VERDICT

Sephora's Triple Action Cleansing Water is not really suitable to remove lipsticks, sebab dia rasa pahit bila kena dekat bibir. Totally not loving it. And it contains fragrance, which kind of irritates my skin a bit. Guna sekali sekala bila desperate, okay kot.

For Maybelline's, it kind of making my skin a bit tight and dry after using it. It is also a bit sticky so lagi selesa cuci muka lepas pakai, although dia kata no need to rinse. But maybe just because of my dry skin.

I'd prefer Garnier Micellar Water because it is very affordable, and the cheapest among three. RM0.08/ml je! It removes my makeup enough, sebab normally memang tak pakai heavy makeup pun, so this one is enough for me. It doesn't dries my skin at all.

Cons, all these micellar water can't remove waterproof mascara. Kena pakai normal makeup remover or I'd normally use coconut oil.

Garnier Micellar Water is highly recommended kalau nak affordable and effective makeup remover! Totally worth the hype!  It's small, so I can just campak campak dalam bag. And I love it because it's pink! (Takde kaitan)

I hope you found this post helpful.


XXX




*Bought all these products with my own money. Not a sponsored post.

First trimester

Lepas dah confirm pregnant (6weeks++), the first thing Marwan beli, Vitamin C and lotions to prevent stretch marks. Amboi. Lepastu beli buku pregnancy sikit.

Sampai tiga botol beli. Buat stok.

Beli dekat BookXcess, Fahrenheit88 yang sebelah Pavi tu. Semua buku murah murah!


Since early pregnancy tu bulan Ramadhan, takde lah rasa mabuk sangat. Nak dekat dekat raya baru rasa tak lalu makan tapi other than that, okay je. Masa Aidilfitri, I was about 7 weeks pregnant.

Second Aidilfitri as husband and wife, and 7 weeks pregnant :)


Lepas je raya, masa 8 weeks pregnant, mula dah drama muntah tu. Pagi petang siang malam tak kira masa, kalau rasa nak muntah, memang muntah je. Pagi muntah, sebelum masuk office muntah jap dalam kereta, dekat office muntah, balik rumah muntah. Memang forever ada bekalan plastik dalam bag and dalam kereta.

Mengandung starter pack. Duduk kat office, makan asam nak hilangkan mabuk, sapu minyak cap kapak sebab mabuk and pakai vicks dekat hidung sebab nak hilangkan semua bau pelik pelik (perfumes etc)


Siap combo dengan tak lalu makan. Semua ayam, daging, seafood memang tak boleh tengok. Semua bau makanan yang suka makan sebelum ni, Boat Noodle ke McD ke KFC ke sushi ke pizza ke, semua tak boleh bau. Semua muntah. Yang boleh makan, nasi dengan sup je. Tambah sayur sikit bagi tak hambar. Dah lah masa tu raya, open house sana sini. Sebelum sampai je rumah sesiapa, muntah siap siap dalam kereta, lepastu tak makan langsung. Minum air je. It was bad sebab semua benda tak boleh makan!

Because of that, berat turun dari 53kg sebelum pregnant, jadi almost 45kg. Nak dekat 8kg jugak lah turun sebab tak boleh nak makan apa apa.

Ada satu hari tu, tiba tiba teringin nak makan tomyam. Marwan bawak pergi makan tomyam and makan habis nasi sepinggan. Balik dari kedai, rasa mabuk nak muntah. Marwan dah macam, "Sabar Sayang sabar! Jangan muntah. Sayang lah makanan tu!" Cewah dia ingat muntah boleh tahan tahan. Memang sayu je lah mengenangkan semua nasi tu keluar balik, padahal sebelum tu dah kemain kenyang dah makan.

Nasib baik lah semua muntah muntah dalam plastik tu, semua Marwan dengan rela hati buangkan dalam tong sampah, walaupun tutup hidung. Kalau tak sempat ambil plastik, dia lah tolong bersihkan semua, tepuk tepuk belakang kasi lega sikit.

Selain dari tu, tak boleh bau sabun Dettol yang selama ni memang selalu pakai. Asal bau je, muntah. Lepastu memang tak pakai terus sebab memang totally muntah. Bau sabun pelik pelik, bau toilet yang ada spray perfume tu, bau perfume yang Marwan pakai, semua muntah. Tahpape perangai.

During first trimester ni, makan ubat folic acid je. Tu pun kadang kadang lupa. Susu apa pun tak minum sebab tak lalu. Berdoa je lah dalam hati asalkan baby sihat dan membesar dengan jayanya. Nasib baik doctor kata takpe, pregnancy is a natural process. Terlupa tu biasa lah, hehe. Berjalan pun tak larat. Kalau tak kerja, sepanjang weekend tu baring je. Malam pun tidur awal. Kiranya life kerja je ada, lepastu ada masa terluang, memang akan tidur.

Nak shopping pun tak larat, sampai naik wheelchair sebab penat. (Tapi shopping Sephora tu sempat lagi tau zzz)


Alhamdulillah, bila masuk second trimester, muntah pun dah berkurang. Sebelum ni muntah sehari 3-4 kali tu biasa. Masuk second trimester, dah kurang sikit. Selang sehari je macam tu.

Summary of my first trimester: MUNTAH.