My Essence Haul


I am totally in love with Essence! First, sebab dia murah. Like reaaaally murah! Secondly, walaupun dia murah, but the quality is good! Ni sebenarnya dah beli last month lagi. Semua beli dalam masa sehari ha amek kau. Essence ni dekat Watsons je tau, Guardian takde.

1. I Love Extreme Crazy Volume Mascara (RM16.90)
Love it! (Yelah sebab dia warna pink kann..) Tapi kadang kadang dia clumping but okay lah for beginner like me. Cuma kena curl kan dulu eyelashes before applying this, or not, nanti eyelashes jatuh sebab berat (?)

2. Eyeliner Pen Waterproof (RM16.90)
Better than Catrice's. Okay je lah.

3. Silky Touch Blush (RM15.90)
Dia ada enam shades tapi I beli dua je, one is Adorable and the other one is Summer Dreaming.

4. Soo Glow! Cream To Powder Highlighter in 20 Bright Up Your Life (RM16.90)
The texture is creamy tapi bila letak dekat muka, dia nampak macam powder. Malas nak pakai sebab dia tak lekat kalau pakai brush, so kena pakai dengan jari, pastu malas. Tapi untuk cheap highlighter, it works lah.

Pinjam tangan suami nak buat swatches (thanks baby hahaha)

5. Long Lasting Lip Liner (RM8.90)
Dah ada warna gelap so beli natural one, code 05 Lovely Frappucino and 07 Plum Cake. I wanted to buy the Satin Mauve one (the one people have been raving about) tapi ya rabbi semua Watsons dah out of stock! So yang paling dekat dengan Satin Mauve is Plum Cake. I love both of the colours!

6. Long Lasting Lipstick (RM13.90)

I love the lipsticks sebab murah and warna cantik cantik! The texture is creamy. 

Semua lipstick yang penting. Red, pink and natural. I personally love Natural Beauty. Its my everyday lipstick to class!

The swatches, cam biasa pinjam tangan suami hehehe


I'm wearing I Love Extreme Mascara (tapi tak nampak pun dalam gambar zzz) and the Long Lasting Lipstick in 07 Natural Beauty.


1 comment

  1. Iman, essence mascara yang u guna tu, lepas few hours guna dia ade kesan bawah mata mcm mata panda tak? sebab pernah try other brand, mesti ade kesan mcm tu. xtau sbb produk tak ok atau sy yg salah apply..

    ReplyDelete