My Essence Haul


I am totally in love with Essence! First, sebab dia murah. Like reaaaally murah! Secondly, walaupun dia murah, but the quality is good! Ni sebenarnya dah beli last month lagi. Semua beli dalam masa sehari ha amek kau. Essence ni dekat Watsons je tau, Guardian takde.

1. I Love Extreme Crazy Volume Mascara (RM16.90)
Love it! (Yelah sebab dia warna pink kann..) Tapi kadang kadang dia clumping but okay lah for beginner like me. Cuma kena curl kan dulu eyelashes before applying this, or not, nanti eyelashes jatuh sebab berat (?)

2. Eyeliner Pen Waterproof (RM16.90)
Better than Catrice's. Okay je lah.

3. Silky Touch Blush (RM15.90)
Dia ada enam shades tapi I beli dua je, one is Adorable and the other one is Summer Dreaming.

4. Soo Glow! Cream To Powder Highlighter in 20 Bright Up Your Life (RM16.90)
The texture is creamy tapi bila letak dekat muka, dia nampak macam powder. Malas nak pakai sebab dia tak lekat kalau pakai brush, so kena pakai dengan jari, pastu malas. Tapi untuk cheap highlighter, it works lah.

Pinjam tangan suami nak buat swatches (thanks baby hahaha)

5. Long Lasting Lip Liner (RM8.90)
Dah ada warna gelap so beli natural one, code 05 Lovely Frappucino and 07 Plum Cake. I wanted to buy the Satin Mauve one (the one people have been raving about) tapi ya rabbi semua Watsons dah out of stock! So yang paling dekat dengan Satin Mauve is Plum Cake. I love both of the colours!

6. Long Lasting Lipstick (RM13.90)

I love the lipsticks sebab murah and warna cantik cantik! The texture is creamy. 

Semua lipstick yang penting. Red, pink and natural. I personally love Natural Beauty. Its my everyday lipstick to class!

The swatches, cam biasa pinjam tangan suami hehehe


I'm wearing I Love Extreme Mascara (tapi tak nampak pun dalam gambar zzz) and the Long Lasting Lipstick in 07 Natural Beauty.


November

November 2013

Semuanya bermula bila I dengan kawan kawan decided untuk join tournament futsal yang organized by Engineering Sports Carnival 2013 dekat UIA. Masa tu baru first year degree.


Walaupun tak pernah main futsal, so mestilah tak pandai, kitorang tetap gigih sebagai wakil first year students (and mestilah kalah hahaha) (but its okay, at least ada pengalaman). So the day sebelum match, acah acah nak practice futsal lah kononnya. Tapi takde bola futsal. So malam tu jugak, mencari lah bola futsal and I tweeted "Siapa ada bola futsal, NAK PINJAMMM".

So there is this one guy, who followed each other on twitter, sebab macam budak UIA jugak sama batch so macam ok lah whatever, and we did interact, macam he replied my tweets tapi apa apa je lah, layan sama je macam orang lain. Okay so this guy, he replied to my tweet, "Aku ada bola futsal". So macam yeah okay pergi lah pinjam kejap, dm number jap sebab nak pinjam bola tapi lastly my friend yang settle kan hal pinjam bola tu.

After dah habis acah acah training tu, since I yang pegang bola tu sebab apa entah lupa dah, so I whatsapp him, "Bola kau ada dekat aku tau".  Esoknya pergi pulangkan. Thats it. 

Esoknya, that guy instagram gambar ni. Hmmmmmmm. Apasal tiba tiba.... (Nervous) (Perasan kejap tapi layan je lah)


And we talked and the rest was history......

November 2014

Nak kahwin tapi tak dapat. Tapi pujuk pujuk jugak at least kenalkan lah familyyy. His family datang rumah, niat nak kenal kenal family. Tapi jangan harap lah boleh kahwin, baru second year degree. Tapi takpe, kita kenal kenal duluuuu. And the drama nak kahwin begins...


Dia instagram gambar Wafaa (his sister) tengah main with my cat at my house masa his family datang. (Tapi kucing ni dah mati) (sedihhh)

And we didnt tell anyone pasal family dah jumpa jumpa ni. Yelah, dah lah sedih tak boleh kahwin, pastu dua dua memendam je lah perasaan...

November 2014

Lepas segala drama air mata, air hingus, berbaldi baldi (amboi drama betul) sebab nak kahwin tapi tak dapat dapat, ok lah ok lah, kahwin je lah! Lagipun dah third year degree. So 8th November 2014, his family datang rumah macam visit biasa je, tapi kali ni bawak cincin so kira bertunang lah? Nothing fancy. Just both of our parents bincang, lepas tu his mom sarung cincin. And cop tarikh nikah. Done! 


Just bagitahu kawan rapat je like, yay we're engaged tapi seriously kawan yang rapat sahaja, and tak announce dekat mana mana pasal tunang, tetiba je 40 days before the nikah, baru upload gambar dekat instagram hahaha nampak cam "eh tetiba nya kahwin?" padahal drama k, drama. Drama bertahun lamanya!!

November 2015


Dah nak dekat 9 bulan dah kahwin with this guy!!!! So, November will always be one of our fav month <3